Lån med betalingsanmerkning – Kan du få det?

Lån med betalingsanmerkning

Befinner du deg i en situasjon hvor du har fått betalingsanmerkninger? Betalingsanmerkninger får du når du ikke har betalt regninger eller andre fordringer før forfall, og gjerne etter at ytterligere purringer er sendt ut for å inndrive betalingen. Det kan selvfølgelig være mange ulike grunner til at man har fått betalingsanmerkninger registrert på seg, og disse kan dessverre gjøre det vrient å få lån.

Likevel finnes det muligheter for lån med betalingsanmerkning. For eksempel gjennom refinansiering med sikkerhet i bolig kan betalingsanmerkningene dine slettes slik at økonomien din kan friskmeldes helt.

Kan man søke lån med betalingsanmerkning?

Dersom du skal søke om lån med betalingsanmerkning (smålån) krever enkelte banker at du må være norsk statsborger, ha fast inntekt og samtidig ha mer enn 150.000 kroner i usikret gjeld. I tillegg er du nødt til å stille din egen bolig som sikkerhet for lånet eller stille med kausjonist.

Noen banker spesialiserer seg faktisk på tilfeller hvor personer har mistet kontrollen over økonomien sin og som ønsker bedre dette og starte på nytt med friskmeldt privatøkonomi.

Noen banker oppfordrer deg også til å sende inn en søknad dersom du oppfyller de nevnte kriteriene, dette for å se hvor mye du kan spare i måneden. Søknaden er uforpliktende og fullstendig kostnadsfri.

Om du får lån med betalingsanmerkning avhenger av en skjønnsmessig helhetsvurdering av lånesøknaden din, bankene vil også se på din gjeldsgrad, inntekt og eiendommen som stilles som sikkerhet for lånet. Du må altså sende inn en søknad for å få vite om du kan få lån med betalingsanmerkning og eventuelt betingelsene du kan få.

Refinansiering av gjeld og kreditter

Det finnes flere fordeler med å refinansiere kreditter og gjeld med en sikkerhet i bolig. Den aller største fordelen ved lån med betalingsanmerkning er nok at man får ryddet opp i sin personlige økonomi og samtidig får innfridd de utestående kravene man eventuelt måtte ha til kreditorer. Slik kan betalingsanmerkninger og inkassosaker slettes og økonomien kan friskmeldes.

En refinansiering med betalingsanmerkning gjør også at du får bedre oversikt over din egen økonomi. Samler du dine kreditter og smålån i ett større lån vil du få en regning i måneden å konsentrere deg om. Da kan du også se om du får til å betale ned mer på lånet ditt enkelte måneder.

Samler du i et lån får du lavere månedlige kostnader og en merkbart lavere rente. Du vil også slippe de månedlige gebyrene.