Hvordan finner jeg det beste forbrukslånet?

Låne penger
Bilde fra: Pexels.com

Dersom du sammenligner flere forbrukslån kan du finne det beste lånet som passer for deg. Du kan også henvende deg til en rådgiver fra en bank til å hjelpe deg med lånesøknaden, da vil du spare tid.

Hvor mye penger kan jeg låne?

Det varierer fra person til person samt en rekke faktorer for hvor mye penger banken vil låne deg. Du kan få innvilget mindre lån uten sikkerhet og smålån ned til 1000 kroner og større lån på opptil 600.000 kroner.

De viktigste faktorene banken ser etter når du søker om lån uten sikkerhet er inntekten og gjelden din. Tjener du nok penger til at banken får en oppfatning av at du kan innfri lånet samtidig som du ikke sitter på for stor gjeld i forhold til inntekten din, vil banken innvilge deg et lån. Du bør også unngå å søke om forbrukslån med betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker når du skal låne penger, selv om noen få banker og aktører godkjenner dette.

Hvor mye koster et forbrukslån?

Når du få innvilget et lån fra banken må du betale tilbake hele lånesummen, men du må også betale renter og ulike gebyrer. Renten på lånet avhenger av flere faktorer og du bør være oppmerksom på at alle mottar individuelle rentetilbud. Jo bedre kredittverdighet du innehar, jo lavere blir rentesatsen. Størrelse og løpetid på lånet preger også totalkostnaden. Vanligvis ligger den effektive renten på forbrukslån på mellom 10 og 20 prosent årlig rente.

Hvordan få best mulig rente?

Ved å søke med et godt økonomisk utgangspunkt og ved å skaffe deg en god oversikt over marked, vil du få best mulig rente. Du kan også benytte deg av en lånekalkulator. Da får du tilbud fra flere långivere og du kan dermed gjøre deg opp en helhetsvurdering før du aksepterer et forbrukslån på dagen.

Søknadsprosessen

Søker du om lån uten sikkerhet vil det ikke bli stilt krav til panteobjekt av tilbyderen. Du har dermed full frihet til å bruke pengene på det du ønsker. Noen bruker forbrukslånet til å betale depositum, noen refinansierer og samler flere smålån. Tilbyderen stiller bare krav om du har en fast inntekt og vanligvis ingen betalingsanmerkninger. Du har ikke lov til å bruke forbrukslånet til å dekke egenkapitalen som kreves hvis du søker om boliglån.

Når du søker om forbrukslån kan du velge å søke direkte til långiveren eller benytte deg av en gratis og uforpliktende anbudsside. En anbudsside muliggjør å søke hos flere långivere av lån uten sikkerhet med en søknad.