WordPress Multiuser

Siden jeg har ferie og har lett for å kjede meg , så har jeg kastet meg over WordPress MU (MultiUser).

Scriptet bygger på WordPress 2.0 og WordPress.com (og ikke omvendt som mange ser ut til å tro), og gjør da akkurat det samme som WordPress.com – en admin, mange blogger.

Vi (les; FWW) hadde egentlig noen planer om å bruke dette på NorBlogg.net, før vi ombestemte oss for å gi et bredere tilbud.

Desuten var scriptet rimelig buggy her i vinter, men nå er det på vei mot sin første ’stable release’ WPMU 1.0, og jeg fant ut jeg skulle ta en ny titt på det.

Nå skal det være sagt at jeg har noen private prosjekter på gang hvor jeg har tenkt å bruke scriptet, men det er noe helt for seg selv.

Det kan sikkert høres fint ut for folk som kanskje har lyst til å sette opp et lite bloggnettverk for venner og bekjente, eller temarelatert (hvilket jeg skal), men dette er ikke bare et “laste-opp-trykk-install” script, og jeg tror neppe det kommer til å bli det heller.

Stikkord: Work on copies!

Får du angst når du ser php koder og absolutt ikke skjønner bæra av php funksjonen i headeren min, eller panikk når du hører ord som phpMyAdmin og mySQL, så glem det. Bare glem det.

Jeg derimot, i min mest kodeknoternerdete tilstand, synes det er gøy å gå på bugjakt, type “se hva som skjer” hvis jeg fjerner en kode, eller legger til noe.

Jeg kan egentlig ikke så mye om php, men for meg er dette et script jeg kan bruke til å lære meg til å rette feil som måtte oppstå, se hvordan ting hører sammen.

Scriptet er også spennende i den forstand at det viser litt hva som vil komme i “en manns/ kvinnes versjonen”, og gir også noen ideer om hva man bør ha i hodet når man utvikler temaer for allmenheten.

Man kan f.eks. droppe alt som har med fancy AJAX utad. Javascript er en sikkerhetstrussel, og bl.a. blir html koden <script> automatisk fjernet i poster.

Så jeg ser litt slutten på alle disse Web 2.0 AJAX tilpassede temaene. Kuult i går, ikke så kuult når man bli hacket.

Men er du som jeg, som bare ha noe å drive med, og ikke synes den vanlige WordPress versjonen gir deg nok utfordringer, så ta en titt på WordPress MU.