Overfalt av spammere

Denne siden ble faktisk overfalt etter jeg skrev om dumme spambots. Jeg har vel hatt rundt 20 spamkommentarer om dagen siden jeg skrev posten.

Weblog Tools Collection skrev uka etter at WordPress’ default post var en spam magnet, så siden jeg siterte fra den akkurat denne posten, så blir bloggen overfalt.

Men det jeg da ikke helt kan forstå er hva de tror de kan oppnå med dette. Pr. default setter WordPress alle kommentarer med mer enn to linker i moderasjonkø, – og hvis noe slipper igjennom så er alle linker rel=”nofollow”. Og hvis da disse kommentarene har noen gode søkeord så er det jo du som får trafikken, ikke dem.

Så da er det enda en ting jeg lurer på: Hvis man lager en spambot, er da ikke en idé å sette seg inn i hvordan scriptene du skal spamme ned fungerer. Her har vi da en bot som går rett på WordPress, og hvem enn som ligger bak dette idiotiet burde da for lengst ha forstått at det ikke funker.

Ja, for det er vel noen mennesker som satte igang dette tullet? (Nå begynner jeg å få litt Matrix tanker, men det får være en annen historie)

Det som bekymrer meg nå er at disse spambotene går videre til sider jeg har linket til, jeg ser blandt annet at fantasyforumet.net har fått akkurat samme spamkommentarer som Fru W.

Men på en annen side så kan man da ikke sitte her å kvie seg over ting man skriver fordi det kan tiltrekke seg spam. Da har de jo vunnet.