Bloggrydding

Bloggrydding:
Gå igjennom bloggen din og se om den er satt opp riktig i henhold til formål og visjon

Mulig du ikke har noe formål eller visjon med din blogg, men jeg hadde en bakgrunn for å starte denne, så derfor har jeg tatt en liten bloggrydding.

Det jeg først og fremst har gjort er å rydde litt i kategoriene og gitt de litt bedre navn, siden jeg mener at bloggkategoriene, eller eventuelt stikkordliste hvis du bruker det, skal si litt om hva bloggen handler om hvis hverken navnet eller undertittelen sier noe som helst.

Men det jeg da fant ut mens jeg holdt på med dette er at emner som overhodet ikke kan relateres til webutvikling ikke hører hjemme her, så derfor kuttet jeg ut ‘Livet ellers’ kategorien og i stedet laget meg en WordPress.com blog ved navn ‘Bak Scenen‘ for ja, livet ellers.

Det er sånne ting som hjelper meg å holde meg til emnet. Dette er ‘geek’ bloggen min, og slik vil jeg holde den også.

Jeg er fortsatt ikke helt fornøyd med redesignet mitt, siden jeg er usikker på akkurat hva jeg ønsker at du som besøkende skal møte på fremsiden, på enkeltposter osv.

Jeg synes generelt sett at det er større utfordring i å sette opp en blogg enn en vanlig hjemmeside. Jeg har egentlig ikke så mye anelse om hvordan andre klikker seg rundt på en blogg, så jeg har bare mine egne preferanser på dette området.

Men etter å ‘brukt’ bloggen litt, så tror jeg at jeg skal sette info sidene i toppen under tittelen, og jeg lurer på om jeg skal legge inn en ‘relaterte poster’ plugin som vises på enkeltposter og sider.

Desuten synes jeg postinfoen ser litt merkelig ut også. Det er dette som er webutvikling; masse prøving og feiling for å finne ut den beste løsningen som man siden kan bruke i en annen sammenheng.